De aanpak van de Uitvaartregisseur is ontstaan vanuit de visie dat na­bestaanden meer behoefte hebben aan invloed op en invulling van de uitvaart van hun geliefden. Op het moment van overlijden en verlies, is er nauwelijks sprake van ‘regie’ op wat komen gaat. Emoties hebben de overhand en men voelt zich volledig af­hankelijk van de uitvaart­ondernemer. Die afhankelijkheids­relatie verdient volgens ons veel aandacht en inleving van de uitvaart­ondernemer.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer u ons heeft ingeschakeld, komen wij zo spoedig mogelijk langs voor een kennis­making. Ook zullen wij de eerste belangrijke, praktische zaken met u doornemen. Dan gaan wij voor u aan de slag en bent u daarvan ontlast.

Tijdens onze contactmomenten proberen wij naar voren te krijgen hoe de overledene heeft geleefd en wat hij of zij voor u en uw naasten heeft betekend. Wij zullen in de periode tot aan de uitvaart dagelijks contact met u hebben, waarbij de Uitvaartregisseur overigens niet prominent aanwezig is, maar op gepaste wijze aandacht heeft en zorgt dat alles wordt geregeld zoals afgesproken.

Zelf doen of laten doen?

Wilt u zelf een rol spelen in het uitvaartproces? Dat kan een lastige keuze zijn. De Uitvaartregisseur ondersteunt u daarin.

Uit ervaring weten wij dat een eigen aandeel in het proces – bijvoorbeeld het verzorgen van de overledene, het spreken bij de ceremonie of een bijdrage leveren aan het vervaardigen van kist of lijkwade – zeer waardevol kan zijn. Wanneer blijkt dat het u om welke reden dan ook teveel wordt, is de Uitvaartregisseur uw ruggensteun en zal altijd inspringen waar nodig.

Samenwerking met professionals

Wij werken samen met ervaren professionals: verzorgers van overledenen, vormgevers, filmers, fotografen, bloemisten, studenten­dragers, kunstenaars en vele anderen. Zij hebben allen een eigen stijl, met de overeenkomst dat ze respectvol en waardig zijn.